Kategóriák
Hírlevél
Termékajánló
Személyi kölcsön
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Tanúsítvány
SSL Certificate
Partnereink
Termék részletek


A pálinka szűrő XL csomag

A pálinka szűrő XL csomag
9 500 Ft

Hitelkalkulátor
Pálinka szűréshez XL csomag:

- kation cserélő gyantás szűrő rezes, fémes törésre
- 5 mikronos szűrő, opálosságot okozó olajos kicsapódás vagy egyéb lebegő anyag szűrésére
  • Pálinka szűréshez XL csomag:

    - kation cserélő gyantás szűrő rezes, fémes törésre
    - 5 mikronos szűrő, opálosságot okozó kozmaolajos kicsapódás vagy egyéb lebegő anyag szűrésére

    Tartalma:
    - kétszeri töltésre elegendő kationcserélő gyanta (rezes, fémes törés kiszűrése)
    - 10x2"-os műanyag töltettartó (gyantához)
    - 5 mikron finomságú zárt, in-line, belül polipropilén szálakból préselt anyagú szűrő
    - bekötő-falátvezető szerelvény, mellyel sima fenekű edény (vödör, konzervdoboz) aljába csatlakozhat
    - csap, átfolyás szabályozáshoz
    - 2 fm PE cső és szerelvények a csatlakozásokhoz

    A gyantával töltött töltettartón lassan folyassa át a főzetet, ha szükséges ismételje meg az eljárást!

    A kationcserélő gyanta regenerálása (50-100 alkalommal megtehető):
    - 1 liter tiszta csapvízhez kb. 20 dkg minél tisztább, minél magasabb NaCl (nátrium-klorid) azaz SÓ tartalommal rendelkező konyhasót keverjen, hogy telített só oldatot kapjon. (Ebből készítsen elegendő mennyiséget.)
    - a sóoldatba áztassa be a gyantát, kevergesse át alaposan kb. 10 percig (Javasolt műanyag vagy üveg edény és kanál, vagy fakanál használata, ne fémmel! Lényeg, hogy a gyanta szemcséi érintkezzenek alaposan a sóoldattal.)
    - szűrje le a gyantáról a sóoldatot (Pl. teaszűrő, filterpapír.)
    - két-három öblítéssel tiszta vízzel mossa át a gyantát és használhatja újra

    Első használat előtt a gyantát érdemes átöblíteni a sóoldattal, tapasztalatok szerint jobban is működik így.
    Használat után ha elteszi a gyantát hosszabb időre, javasolt regenerálni és a vizes öblítés után zárt, nedvességet is megtartó műanyag zacskóban eltenni.
    Ügyeljen rá, hogy a gyanta ne fertőződjön el, állott vizet ne kapjon, a pálinka főzet benne ne maradjon!
    A gyantás szűrést szobahőmérsékleten végezze!

    Az 5 mikron finomságú in-line szűrőbetéten lassan folyassa át a főzetet. Kozmaolaj kicsapódása által okozott opálosság esetén javasolják a főzet lehűtését szűrés előtt.

    A szűrőbetét akár ezer liter főzet szűrésére is alkalmas. (Víz esetén 5000 liter!)
    Az opálosságot nem csak kozmaolaj, hanem túlzott savasság, rezes törés, egyéb ok miatt rossz főzet is okozhatja!
    Első használat előtt a szűrőt higiéniai okokból érdemes átöblíteni.
    Használat után (ha még használni szeretné) öblítse át ismét, amennyire lehet, maximum, 35 °C-os tiszta vízzel, vagy tiszta alkohollal. A betét egyébként nem mosható, a belseje külön nem cserélhető, eredeti kapacitása csapvíz esetén 5000-7500 liter is lehetne.
    Ügyeljen rá, hogy a szűrő ne fertőződjön el, állott vizet ne kapjon, a pálinka főzet benne ne maradjon!
  • Cikkszám
    palinka_xl
Webáruház készítés