Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


S06 UV csírátlanító lámpa

S06 UV csírátlanító lámpa
94 000 Ft
UV fénnyel a víz csírátlanítását végzi, kútvíz használata esetén feltétlenül javasolt. Egyes településeken vezetékes vízhez is javasolt.

Műszaki jellemzők:

Teljesítmény: 23W

Csatlakozási méret: 3/4"

Beépítési mérete: 500 x 85 x 65 mm

Maximális térfogatáram: 0,9 (30 mJ/cm2 - EU) - 1,7 m3/h (15 mJ/cm2 - USA)

Elektromos igény: 240V/50Hz
 • Kivitele, méretei gyakorlatilag egyeznek az Aquazone, Viqua márkákkal.

  Az UV lámpa semlegesíti a vírusok és baktériumok 99,9%-át.

  Használata még akkor is javasolt, ha a vízvizsgálat során kiderült, hogy nincs jelen a vízben semmilyen kórokozó. Ennek oka, hogy a kutak elfertőződhetnek, így használatával megóvhatja családja egészségét!

  Az UV lámpa működése:

  Az UV (magyarul ultraibolya) sugárzás elektromágneses sugárzás, mely a természetes napfény spektrumában található meg. A rövid hullámhossz-tartományba tartozik, jellemző hullámhossza 100 - 400 nm (1 nm = 10e-9 m).

  A fertőtlenítésre használt kisnyomású higanygőzlámpák teljesítményének maximuma 254 nm-en van, teljesítménygörbéjük igen hasonló a DNS abszorpciós görbéjéhez. Az UV-sugárzás olyan fotokémiai reakciókat indít meg, melynek eredményeképpen a DNS-ben lévő adeninbázisok blokkolva lesznek, így a sejt sem növekedésre, sem metabolizmusra nem képes.
  Tehát a mikroorganizmus inaktív állapotba kerül, majd elpusztul mindenféle melléktermék nélkül, melyek megváltoztathatnák a vízösszetételt vagy káros hatással lennének a fogyasztóra.

  Beszerelés és beüzemelés: A beszerelést a szerelési rajz segítségével vízszerelő tudja elvégezni.

  Karbantartási igény: A UV izzó cseréje 12 havonta javasolt. Az UV izzó elhasználódása nem látható jelenség, mivel csak a hullámhossz változik meg, így hatásfoka 12 hónap után (10 000 óra) jelentősen lecsökken.

  Garancia: a termékre 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk!
 • Cikkszám
  economy_s06
  Tömeg
  3 kg/db
Webáruház készítés