Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


S12 UV csírátlanító lámpa

S12 UV csírátlanító lámpa
118 000 Ft
S12 UV berendezés, csírátlanító
Csatlakozás: 3/4”
Lámpa teljesítmény: 40 W
Lámpa szám: 1
Térfogatáram 30mJ/cm2 (EU) besugárzás mellett (m3/h): 3,4
Térfogatáram 15mJ/cm2 (USA) besugárzás mellett (m3/h): 6,6
UV fénnyel a víz csírátlanítását végzi, kútvíz használata esetén feltétlenül javasolt. Egyes településeken vezetékes vízhez is javasolt.

 • Kivitele, méretei gyakorlatilag egyeznek az Aquazone, Viqua márkákkal.

  Az UV lámpa semlegesíti a vírusok és baktériumok 99,9%-át.

  Használata még akkor is javasolt, ha a vízvizsgálat során kiderült, hogy nincs jelen a vízben semmilyen kórokozó. Ennek oka, hogy a kutak elfertőződhetnek, így használatával megóvhatja családja egészségét!

  Az UV lámpa működése:

  Az UV (magyarul ultraibolya) sugárzás elektromágneses sugárzás, mely a természetes napfény spektrumában található meg. A rövid hullámhossz-tartományba tartozik, jellemző hullámhossza 100 - 400 nm (1 nm = 10e-9 m).

  A fertőtlenítésre használt kisnyomású higanygőzlámpák teljesítményének maximuma 254 nm-en van, teljesítménygörbéjük igen hasonló a DNS abszorpciós görbéjéhez. Az UV-sugárzás olyan fotokémiai reakciókat indít meg, melynek eredményeképpen a DNS-ben lévő adeninbázisok blokkolva lesznek, így a sejt sem növekedésre, sem metabolizmusra nem képes.
  Tehát a mikroorganizmus inaktív állapotba kerül, majd elpusztul mindenféle melléktermék nélkül, melyek megváltoztathatnák a vízösszetételt vagy káros hatással lennének a fogyasztóra.

  Beszerelés és beüzemelés: A beszerelést a szerelési rajz segítségével vízszerelő tudja elvégezni.

  Karbantartási igény: A UV izzó cseréje 12 havonta javasolt. Az UV izzó elhasználódása nem látható jelenség, mivel csak a hullámhossz változik meg, így hatásfoka 12 hónap után (10 000 óra) jelentősen lecsökken.

  Garancia: a termékre 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk!
 • Cikkszám
  economy_s12
  Tömeg
  3 kg/db
Webáruház készítés