Kategóriák
Hírlevél
Termékajánló
Személyi kölcsön
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Tanúsítvány
SSL Certificate
Partnereink
Termék részletek


S12 UV csírátlanító lámpa

S12 UV csírátlanító lámpa
109 900 Ft
Hitelkalkulátor
S12 UV berendezés, csírátlanító
Csatlakozás: 3/4”
Lámpa teljesítmény: 40 W
Lámpa szám: 1
Térfogatáram 30mJ/cm2 (EU) besugárzás mellett (m3/h): 3,4
Térfogatáram 15mJ/cm2 (USA) besugárzás mellett (m3/h): 6,6
UV fénnyel a víz csírátlanítását végzi, kútvíz használata esetén feltétlenül javasolt. Egyes településeken vezetékes vízhez is javasolt.

 • Kivitele, méretei gyakorlatilag egyeznek az Aquazone, Viqua márkákkal.

  Az UV lámpa semlegesíti a vírusok és baktériumok 99,9%-át.

  Használata még akkor is javasolt, ha a vízvizsgálat során kiderült, hogy nincs jelen a vízben semmilyen kórokozó. Ennek oka, hogy a kutak elfertőződhetnek, így használatával megóvhatja családja egészségét!

  Az UV lámpa működése:

  Az UV (magyarul ultraibolya) sugárzás elektromágneses sugárzás, mely a természetes napfény spektrumában található meg. A rövid hullámhossz-tartományba tartozik, jellemző hullámhossza 100 - 400 nm (1 nm = 10e-9 m).

  A fertőtlenítésre használt kisnyomású higanygőzlámpák teljesítményének maximuma 254 nm-en van, teljesítménygörbéjük igen hasonló a DNS abszorpciós görbéjéhez. Az UV-sugárzás olyan fotokémiai reakciókat indít meg, melynek eredményeképpen a DNS-ben lévő adeninbázisok blokkolva lesznek, így a sejt sem növekedésre, sem metabolizmusra nem képes.
  Tehát a mikroorganizmus inaktív állapotba kerül, majd elpusztul mindenféle melléktermék nélkül, melyek megváltoztathatnák a vízösszetételt vagy káros hatással lennének a fogyasztóra.

  Beszerelés és beüzemelés: A beszerelést a szerelési rajz segítségével vízszerelő tudja elvégezni.

  Karbantartási igény: A UV izzó cseréje 12 havonta javasolt. Az UV izzó elhasználódása nem látható jelenség, mivel csak a hullámhossz változik meg, így hatásfoka 12 hónap után (10 000 óra) jelentősen lecsökken.

  Garancia: a termékre 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk!
 • Cikkszám
  economy_s12
  Tömeg
  3 kg/db
Webáruház készítés