Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


UV lámpa víztisztítóhoz 6 W SP

UV lámpa víztisztítóhoz 6 W SP
30 990 Ft
UV lámpa használata elengedhetetlen fúrt kutak vizének ivásra és főzésre való felhasználásához.
Az UV lámpa elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, valamint meggátolja azok szaporodását.

Alkalmazása előtt vízvizsgálat javasolt, ha kútvízről van szó!
 • UV lámpa használatát az ÁNTSZ előírja minden fordított ozmózisos víztisztítóhoz, de elengedhetetlen fúrt kutak vízének ivásra és főzésre történő felhasználásakor. Elpusztítja a vízben lévő vírusok és baktériumok jelentős részét, valamint meggátolja azok elszaporodását.

  Az UV lámpa használata fúrt kutak esetén:

  Beszerelését a vízben lévő szerves anyagok mennyiségét figyelembe véve, közvetlenül a kútból kifolyó ágra vagy végponton, az ozmózis víztisztító után javasoljuk. Amennyiben a szerves anyagok mennyisége a megengedett határértéknél jelentősen magasabb, akkor nagyobb teljesítményű UV lámpára van szükség, amit közvetlenül a kútból kifolyó ágra csatlakoztatunk. Ha a szerves anyagok mértéke nem lépi túl a határértéket, de ivásra való felhasználásának biztonságossá tétele miatt alkalmazzuk, akkor a víztisztító után szereljük.

  Az UV lámpa használata lakásokban:

  Javasolt minden fordított ozmózisos víztisztító berendezés legutolsó egységeként UV lámpát elhelyezni, hogy a tartályban lévő víz mindenképpen vírus és baktérium mentes legyen. Amennyiben a szűrők cseréjét a meghatározott időközönként cseréli, valamint a víztisztítót rendszeresen használja, szinte lehetetlen a vírusok és baktériumok elszaporodása, így az UV lámpa felszerelése is elkerülhető.

  Karbantartása: Az izzó élettartama kb. 10.000 óra. Az UV izzó cseréjét 12 havonta javasoljuk
 • Cikkszám
  Economy-S01-SP
  Tömeg
  1 kg/db
Webáruház készítés