Kategóriák
Hírlevél
Termékajánló
Személyi kölcsön
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Tanúsítvány
SSL Certificate
Partnereink
Termék részletek


Zuhany szűrő (FHSH-4)

-6%
ÚJ
Zuhany szűrő (FHSH-4)
6 900 Ft
Akció: 6 490 Ft
Kezdete: 2020.10.02   A készlet erejéig!
Hitelkalkulátor
Csökkenti, eltávolítja a klórt, vasat, hidrogén-szulfidot, arzént, ólmot, higanyt, magnéziumot, krómot a vízből, gátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását.
 • Csökkenti, illetve teljesen eltávolítja a klórt, vasat, hidrogén-szulfidot, arzént, ólmot, higanyt, magnéziumot és krómot a vízből és meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását. A redox folyamatnak köszönhetően a nehézfémek és más oldott anyagok vízben oldódó kationjainak 98%-a szűrhető ki. Az, hogy milyen százalékban tisztítható meg a víz, több tényezőtől függ, azonban általánosságban elmondható, hogy a zuhanyvízből a klór 90-95%-a távolítható el. Melegebb víz átfolyásánál nagyobb, hidegebb víz átfolyásnál kisebb a klór eltávolítás hatékonysága!

  A kálciumszulfit réteg

  A kálciumszulfitot önmagában is alkalmazzák a klór és a kloroform kiszűrésére. A KDF zuhanyszűrőben szerepe csak másodlagos, a KDF-55 réteg szűrőhatását egészíti ki.

  A szénszűrő egység

  Az aktív szénszűrő réteg kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl: baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat.

  Az aktív szénszűrő alkalmas a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, valamint a klór megkötésére is, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen.

  Karbantartást a zuhanyszűrő szinte egyáltalán nem igényel, a szűrőbetétet azonban – igénybevételtől függően – 3-12 havonta cserélni szükséges.

  A laboratóriumi tesztek szerint 30.000 liter átfolyó víz mennyiség után csökkenni kezd a szűrő hatékonysága!

  Összefoglalva:

  Napi 100 liternél évente, napi 200 liternél félévente, napi 300 liternél négyhavonta, napi 400 liternél negyedévente kell a szűrőbetétet cserélni.

  A zuhanyszűrő csatlakoztatása a magyar szabványnak megfelelően ½”.

  A zuhanyszűrő felszerelés lépései:  A két félből álló szűrőház meghúzása (kézzel történő beljebb csavarása) a biztos tömítés érdekében. Fontos, hogy a zuhanyszűrő betétjét helyezzük a két félből álló szűrőház közé.

  A zuhanyrózsa tömlőjének lecsavarása a csapról, vagy amennyiben nincs tömlő a zuhanyrózsa lecsavarása.


  A szűrő felcsavarása. A tömítéseket minden esetben szappannal vagy szilikon zsírral be kell kenni, valamint becsavarás előtt a végső helyükre lenyomni (a tömítőgyűrűk gyűrődésének elkerülése végett!).


  A tömlő, vagy ennek hiányában a zuhanyrózsa visszacsavarása, immáron a már felcsavart szűrőbe.


  Az első pár tíz liter, szűrőn átengedett víz sötét színű lesz, mivel a három szűrőréteg egyike aktív szénszűrő. Ez a jelenség természetes, a további használat során már nem fordul elő! Az üzembe helyezés előtt 20 liter, illetve 24 óránál hosszabb állás után használat előtt legalább másfél liter vizet át kell engedni a berendezésen.


  Fürdés esetén a vizet, a zuhanyrózsán keresztül kell a kádba engedni!
  A csere szűrőbetét rendelési kódja: FCSH-4
 • Cikkszám
  fhsh-4
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  300 g/db
Webáruház készítés