Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2017.04.24 09:39

Családi ház központi vízszűrése

Miért van szükség ház teljes vízhálózatának tisztítására?

Magyarországon a vízcsövek jelentős része igen öreg, emiatt a víz amíg elérkezik otthonunkba magával hozza a kisebb lerakódott szennyeződéseket, mint a kavicsok, homok, vízkő és rozsda maradványok. Ezek a szennyeződések igen károsak a kerámia betétes csaptelepeknek valamint az érzékenyebb elektronikával rendelkező konyhai berendezéseknek, vízforralóknak, kávégépeknek, stb.

A kemény víz jelentős károkat okozhat a konyhai berendezésekben és a lerakódott vízkő is többlet energia felhasználást jelenthet!

A kirakódott vízkő miatt a háziasszonyok sűrűbben takarítják a vizesblokkokat, kádat, csempét, tükröt, zuhanykabint, stb.
A vízben oldott klór és klórszármazékok károsak lehetnek a csecsemőknek, kisgyermekeknek és sok érzékenyebb bőrű felnőttnek is.

Az ivóvízbe belekerülő lebegő szennyeződések (homok, rozsda maradványok), klór és klórszármazékok, nehézfémek szag- és ízrontó anyagok miatt sokan már nem isznak, sőt nem is főznek csapvízből!

Hogyan épül fel egy komplex víztisztító rendszer?

A rendszer első eleme egy durvább, 50-100 mikronos előszűrő, aminek fő szerepe a nagyobb lebegő szennyeződések kiszűrése, hogy a konyhai berendezéseket és a rendszer további elemeit megóvja. A szűrőt közvetlenül a bejövő vízhálózatra kell csatlakoztatni, hogy a házba bejövő összes víz átfolyjon rajta. A javasolt szűrőház mosható szűrőt tartalmaz, így karbantartása igen egyszerű és pénzt nem igényel.

A második elem a vízlágyító, ami lágy vizet készít az egész ház részére. Az ioncserélő gyantás vízlágyító nátrium ionokkal helyettesíti a víz keménységét okozó kalcium- és magnézium karbonátokat, ionokat, a kezelt víz valóban vízkő mentes lesz, így minden konyhai berendezés biztonságosan és energia takarékosan üzemeltethető. A lágy víz segítségével csökken az elektromos energia felhasználás, csökken a mosószer és tisztítószer felhasználás, valamint csökken a takarítással töltött idő is. Vízlágyító berendezések >>>

A központi klórszűrő a rendszer harmadik eleme, amely nagy mennyiségű aktív szenet tartalmaz, ami a vízben lévő oldott klórt és klórszármazékokat szűri, felfogja, semlegesíti. A szűrő segítségével az egész házban klórmentes vízben lehet fürödni, mosogatni, mosdani vagy akár fogat mosni. Az aktív szén tartalmú szűrők emelett sok más vegyi anyagot is képesek megkötni! Központi klór szűrők >>>

Az ivóvíz tisztításáért egy fordított ozmózisos víztisztító berendezés felel, ami kristálytiszta ivóvizet varázsol. Az öt vagy hat lépcsős szűrés legkisebb szűrőrése 0,0001 mikron nagyságú, ami kiszűri a legkisebb vírusokat és baktériumokat is. A tisztított víz használható ivásra és főzésre egyaránt, így csökkentheti az ásványvíz fogyasztását. ezzel pedig jelentős előnyökhöz juthat (kevésbé szennyezi környezetét, kevesebb időt tölt bevásárlással, nem kell tovább annyit cipekednie, pénzt takarít meg). 

Ozmózisos víztisztítók >>>


A rendszer további elemekkel bővülhet, amennyiben vastalanítóra, UV lámpára, vagy egyéb kiegészítőre van szükség. A teljes rendszer kiépítése előtt mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot, mivel a rendszer elemeit méretezni kell!

 

Segítünk!

Webáruház készítés