Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2017.09.27 11:12

Víztisztítás, de mit vegyek?

Víztisztítás, de mit vegyek?

Számtalanszor találkozom ezzel a problémával.  Sokan keresnek fel minket azzal, hogy víztisztítót szeretnének otthonra, de nem tudja mi lenne a legjobb.

Van aki nem tud sokat költeni rá, vagy éppen tudna, de még nem tudja mire van szüksége.

Igyekszem mindenkinek segíteni és megtalálni a számára ideális megoldást.

 

Most szeretnék pár ötletet, segítséget adni, hogy mindenki megtalálja mire van szüksége.

Első lépés, hogy miért fontos a vízszűrés?

A csapvíz jellegzetesen klóros íze miatt az embernek szinte örökre elmegy a kedve a vízivástól. Ha jobban körülnézünk, akkor azt is megtudhatjuk, hogy az országban mindenhol teljesen más minőségű csapvizet találunk. Van ahol nagyon jó minőségű, de akad olyan település, város ahol még a virágot se locsolnánk meg a csapvízzel. Gondolok itt az ammóniás, vagy túl vasas… stb. Ezért igyekszik más módon pótolni a megfelelő folyadék bevitelt.
Sokan ásványvízre esküsznek, mások a forrásvízre. De ez egy idő után macera és ilyenkor gondolkodnak el azon, hogy milyen lehetőség van a kényelmesebb megoldásra.


Miért nem elegendő a forralás?

Forralás után elpusztulnak ugyan a vízben levő baktériumok, de a forralással nem semmisül meg minden olyan szennyeződés, ami káros lehet az emberi szervezet számára. Ilyen például egyes  vírusok, vegyi anyagok, hormonkészítmények, gombák. Így azok még a főzés után is ott éktelenkednek az ételeinkben.


Mi a teendő, ha jó minőségű tiszta vizet akar inni az otthonában?

Ha jó minőségű, finom vizet szeretne inni a csapból, ráadásul cipekedés, plusz költségek és macera nélkül, akkor a legjobb megoldás víztisztító berendezés vagy vízszűrő használata.

5 mindent eldöntő érv víztisztító vásárlás mellett

 1. Takarékos

  A víztisztító, vízszűrő által kezelt víz jóval olcsóbb, mint a palackozott víz, legyen az bármilyen olcsó, alacsony ásványi anyag tartalmú víz is.

 2. Cipekedés és tárolásmentes

  A víztisztító által tisztított víz helyben van, frissen szűrve érkezik, nem kell a hazaszállításáért minden egyes alkalommal megküzdeni, tárolása problémamentes.

 3. Kényelmes

  A kristálytiszta és finom ivóvízért nem kell kilométereket megtenni, hiszen saját otthonunkban folyik, és mindennap élvezhető nem csak az íze, hanem a jótékony hatása is.

 4. Minőségi

  A megfelelő víztisztító a csapvízből prémium minőségű tiszta vizet állít elő, amit a szervezetünk rövid idő után meg fog hálálni. A jó minőségű víztisztító nem csak tiszta, hanem klóros mellékíztől, és egyéb szagoktól mentes, lágy és selymes innivalót készít.

 5. Egészséges 

  A víztisztító által megszűrt víz finom, itatja magát, így nem okoz gondot napi 2 litert meginni belőle. Nem csak az emberi szervezet rajong az éltető vízért, hanem a növények is. A víztisztító által szűrt víztől a lakás növényei is új életre kelnek. Megsúgom, a házi kedvencek, kutyák, macskák is jobban szeretik!

Igen ám, de melyik víztisztító vagy vízszűrő készüléket válasszam?

A vízszűrő, víztisztító berendezések többféle árkategóriában, teljesítményben és kivitelben kaphatók, így nincs olyan pénztárca vagy életkörülmény, ami hátráltatná a víztisztító vagy vízszűrő készülék beszerzését

Én 4 kategóriába sorolom a szűrőket:

       1. A vízszűrő kancsók:

Azoknak ajánlom akiknek a klór okozza a legnagyobb problémát. A kancsó egy alap szűrő, igaz ebben is van  hatékonyabb, ami baktérium ölő, klór szűrő, nehézfémek szűrésére is képes és akár lágyítja is a vizet.

       2. A csapra szerelhető vízszűrők vagy más néven asztali szűrők:

Praktikusabb mint egy kancsó. Nem kell várni, hogy a szűrőn átcsorogjon a víz, mert azonnal szűrt vizet ad. Árban jobban megéri és a szűrőt is 6-12 havonta érdemes cserélni. (Persze vízminőség függő). Felszerelni is könnyű nem kell hozzá ezermesternek lenni.

 1. Pult alá szerelhető vízszűrők:

  Ebből is több féle létezik, de ezeket igénynek megfelelően lehet variálni. van 1 lépcső, két lépcsős, ( és ahogy szokták mondani egy-kettő-sok) soklépcsős. Akár olyan ultra szűrővel felszerelt is van, ami baktériumok, vírusok szűrésére is képes, de az ásványi anyagokat még nem szedi ki a vízből!

 2. A fordított ozmózisos (reverse osmosis) elvű rendszerek:

  Ez az amiről azt gondolja mindenki, hogy biztosan nagyon drága…stb. Pedig nem! Ez a készülék a szűrők-szűrője. Kiszűri a hormonokat, gyógyszer maradványokat, vírusokat…és sorolhatnám még. Röviden mindent megszűr. Karbantartása nem drága és szinte babavíz minőségű vizet kapunk. De kiegészítő betétekkel akár lúgos, vagy energetizált vizet is készíthetünk.

 

Ha ezeket a szempontokat nézzük, már el tudjuk dönteni nekünk mire is van szükségünk. Van egy kiindulási alapunk, így sokkal könnyebb lesz a választanunk!

 

Webáruház készítés