Hírlevél
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


BlueSoft Elba E50 VR1

-6%
BlueSoft Elba E50 VR1
 • BlueSoft Elba E50 VR1
 • BlueSoft Elba E50 VR1
173 000 Ft
Akció: 162 000 Ft
Kezdete: 2021.12.03   A készlet erejéig!

BlueSoft Elba központi háztartási vízlágyító berendezés.
Nagy kapacitású sorozat, így ritkán regenerál.
Az idő és mennyiségvezérelt vízlágyító csak akkor regenerál ha valóban szükséges.
1”-os vezérlőfejjel is rendelhető. Az 1”-os csatlakozás nagyobb átfolyást és kisebb nyomásesést biztosít. Fejzuhany vagy két fürdőszoba vagy legalább 5 vízelvételi hely esetén javasolt az 1”-os csatlakozás.

  • A BlueSoft ELBA vízlágyító széria előnyei:


   ● Megbízható központi háztartási vízlágyító
   ● Masszív erős kivitelű kabinet
   ● Az idő és mennyiségvezérelt vízlágyító csak akkor regenerál
   ha valóban szükséges.
   ● A mai modern családi házak jellemzően több csapoló hellyel rendelkeznek így berendezésünket a nagyobb átfolyást biztosító 1” vezérlőfejjel is tudjuk
   installálni. Az 1”-os csatlakozás nagyobb átfolyást és kisebb nyomásesést biztosít. Fejzuhany vagy két fürdőszoba vagy legalább 5 vízelvételi hely esetén javasolt az 1”-os csatlakozás.
   ● A beépített sórács biztosítja a homogén sólét és a takarékos só felhasználást.
   ● 3/4” csatlakozású berendezéseink by-pass szeleppel, 1” csatlakozású
   berendezéseink montázsblokkal kerülnek legyártásra.

    

   Háztartási kabinetes vízlágyító

   Fej: VR1 mennyiség és idővezérelt
   Csatlakozások: 1" vezetékes víz, csatorna (legalább 32-es lefolyó), fali konnektor
   Méret (mag x szél x mély, mm): 620 x 320 x 500
   Átfolyás (m3/h): 1.0-1.5
   Gyantatöltet: 12.5 liter kation cserélő gyanta

   Kapacitás (elméleti): 50 / német keménységben mért vízkeménység = két regenerálás között lágyított víz mennyisége köbméterben


   A központi vízlágyítók lakások és családi házak teljes vízlágyítását végzik. Annak függvényében, hogy mennyi a család vízfogyasztása és milyen keménységű az adott ház vize, könnyen kiválasztható az a vízlágyító berendezés, amely a lehető leggazdaságosabban végzi a vízlágyítást.


   A vízlágyító berendezések működési elve: Az ioncserélős vízlágyítók egy ioncserélő gyanta segítségével a vízben lévő oldott kalcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cserélve végzik a vízlágyítást. Ezzel a technológiával nem oldatban tartjuk a víz keménységét okozó ásványi sókat, hanem kivesszük a vízből, így semmilyen körülmények között nem tudnak kicsapódni. Így a vízlágyítás eredményeképpen akár 0 keménységű, teljesen lágy vizet is elő lehetne állítani, azonban az ÁNTSZ állásfoglalásának megfelelően a berendezést úgy állítják be a szakembereink, hogy a vízlágyítást követően 5 német keménységi foknak megfelelő víz menjen a hálózatba.


   Származási hely: Magyarország

   Karbantartási igény: A vízlágyítóban lévő gyanta nátrium tartalma időnként lemerül, így szükséges annak utánpótlása. Ezt regeneráló sótablettával bárki elvégezheti, mivel csak bele kell önteni a tartályba a sót. A sótabletta 25 kg-os kiszerelésben kapható. A regeneráláshoz csak kifejezetten erre alkalmas nagy tisztaságú só alkalmazható, ellenkező esetben a berendezés meghibásodhat.
   Karbantartási költség: a havi karbantartási költség a havi vízfogyasztásnak a függvénye. Általánosságban elmondható, hogy kb. 0,5 - 1 kg sót használ el a berendezés 1 m3 víz lágyításakor, ami 10 m3 vízfogyasztásnál kb. 1000 - 2000 Forintot jelent. Ez függ természetesen attól is, hogy milyen keménységű vizet kell a berendezésnek lágyítania.


   FONTOS INFORMÁCIÓ: A vízlágyító berendezés beépítése a bejövő hideg vizes ágra történik. A készülék elhelyezése fagy- és vízmentes helyen lehetséges (vízaknában csak nagyon ritkán), ahol a közelben szennyvíz- és elektromos kiállás található.

   Beszerelés és beüzemelés: A beszerelést és beüzemelést minden esetben az általunk megbízott szakemberek végzik. Ennek ára függ attól is, hogy milyen kiegészítőkre lesz szüksége a lentiekben felsoroltakon kívül. Általánosságban elmondható, hogy a teljes vízlágyító rendszer (kiegészítőkkel együtt) beszerelésének költsége bruttó 25 000-50 000 Ft között van.

   Ha a beüzemelést nem a mi megbízottunk végzi, a garancia korlátozottan érvényes a berendezésre!

   A központi vízlágyítókhoz beépítésnél néhány kiegészítő alkatrészre lehet szükség:

   Előszűrő: felfogja a nagyobb lebegő szennyeződéseket, biztosítva a vízlágyító zavartalan működését.
   Vízkeménység teszter: Gyorsan és könnyen megállapítható a víz keménysége.
   Vízlágyító regeneráló só: A vízlágyító berendezés folyamatos üzemelését biztosítja, mivel a gyanta időnként lemerül, így szükséges annak utánpótlása.
   Mielőtt eldöntené, melyik vízlágyító Önnek a megfelelő, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot akár e-mailben akár telefonon.

   Garancia: 2 év.
   A garancia feltétele a szakszerű telepítés és szakszerű beüzemelés, amelyet szakembereink, vagy az általunk megbízott szakember végez.

 • Cikkszám
  BlueSoft-E50-VR1
  Tömeg
  25 kg/db
Webáruház készítés